szerző:
hvg.hu

Másfél évtizeden át a Szegedi Egyetemi Lelkészség szervezte a hajléktalanokért a virrasztást, de idén változik a program.

Elsőként csatlakozott Szeged a fővárosi szolidaritási rendezvényhez, amit a hajléktalanokért szervezett a Szeged-Csanádi Egyházmegye főiskolai hallgatóinak szervezete, a Szegedi Egyetemei Lelkészség, az idén elmarad a nyilvános virrasztás.

Szeged belvárosának terein főztek a hajléktalanoknak, hozhattak ruhát, élelmet számukra a velük együtt érzők. Több alkalommal műsorokkal is készültek a fedél nélkül élők, de volt olyan év is, amikor rajzaikból, festményeikből kiállítást is szerveztek. Az idén nem lesz nyilvános, a város lakóival együtt virrasztásra lehetőség. A lelkészség lelkésze, Köllő Sándor azt mondta, hogy azért nem tartják meg a közös ételfőzést és a programokat, mert úgy tapasztalták, hogy sok helyen évközben is kapnak meleg ételt a hajléktalanok, négyezer adag is elkészül a számukra évente, ezért már az ételosztás a lelkész szerint nem vonzza oda az érintetteket.

Az előbbiek miatt inkább kirándulást szerveznek a hajléktalanok számra, amit már meg is hirdettek a melegedőkben, a szállásokon. Ha eljön az ideje, a sajtót is értesítik a programról.

Az elmúlt években, ahogy még tavaly is, november 15 és 20-a között szervezték meg a Szolidaritás éjszakáját úgy, hogy a városban élők is leülhettek a hajléktalanokkal, most erre nem lesz lehetőség. A Szegedi Egyetemi Lelkészség honlapján még jelenleg is szerepel elhivatottságként a szeretetszolgálat.

„A Lelkészség alapvető céljai közé tartozik a szeretetszolgálat is. Az egyik közösségünk (Lázár közösség) minden kedden zsíros kenyeret és teát oszt hajléktalanok számára, és ezzel együtt beszélgetnek, foglalkoznak is velük. 2016-ban XII. alkalommal rendeztük meg a Szolidaritás Éjszakája elnevezésű programot, aminek keretében egy éjszakát töltünk el a tábortűz mellett hajléktalanok társaságában ételosztás, adománygyűjtés, beszélgetés, közös zenélés keretében.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megmenekült az olasz kormány

Megmenekült az olasz kormány

Bátor húzásra készülnek Oroszországban

Bátor húzásra készülnek Oroszországban

Karácsony kicsit másként - recept

Karácsony kicsit másként - recept

Sebestyén Balázsnak megvan a véleménye arról, milyen gané az MTVA

Sebestyén Balázsnak megvan a véleménye arról, milyen gané az MTVA

"A bíróknak sem jó üzenet, ha a jogszabályokat épp a bíróságon szegik meg"

"A bíróknak sem jó üzenet, ha a jogszabályokat épp a bíróságon szegik meg"

Megvadítva: 621 lóerős lett a BMW 8-as kupéja

Megvadítva: 621 lóerős lett a BMW 8-as kupéja