szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Képzeljen el 587 darab, teljesen egyforma, Loire-menti kastélyra hajazó, egymás szájába épített arabbarokk házat a semmi közepén. Hihetetlen, de nem azért csődölt be a beruházó, mert nem akadt vevő a cifra palotákra.

Az észak-törökországi Bulu tartományban, festői környezetben épült fel ez a minden képzeletet felülmúlóan ízléstelen, nyomokban bánffyhunyadi miliőt idéző lakópark. A beruházó török Sarot Group azt tervezte, 732 álkastélyt épít törökfürdőkkel, mecsettel, bevásárlóközponttal, úszómedencékkel, és a gazdag arabok le is csaptak a projektre – írta a Bloomberg.

©

350 villa már gazdára talált, a kastélyokért 370-530 ezer dollárt (100-150 millió forintot) fizettek, és az építész, Naci Yoruk szerint a Katarból, Bahreinből, az Egyesült Arab Emirétusokból és Szaúd-Arábiából érkező vevők voltak azok, akik ragaszkodtak a kastélyszerű külcsínhez.

©

A bíróság most csődeljárás alá vonta a Sarotot 27 millió dolláros adóssága miatt. A Sarot elnöke, Mehmet Emin Yerdelen szerint viszont a kialakult helyzetért nem ők, hanem a „pénztelen vevőik” a felelősek. „Kb. 7,5 millió dollárra várunk azokért a kastélyokért, melyet a Golf-öböl-beli vevőknek adtunk el – nyilatkozta Yerdelen. – Csődvédelmet kértünk, de a bíróság csődöt rendelt el. Meg fogjuk fellebbezni a döntést.”

©

Bár a bíróság elrendelte az építkezés azonnali lezárását, Yerdelen még reménykedik. „200 milló dollár a projekt értéke. Csak 100 villát kell még eladnunk, hogy kifizessük az adósságot.”


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világlapok nem eresztik a magyar sajtószabadság ügyét

A világlapok nem eresztik a magyar sajtószabadság ügyét

A Miniszterelnökség a karantén alatt 4,4 millió forintért szervezett gyerekfelügyeletet a dolgozóinak

A Miniszterelnökség a karantén alatt 4,4 millió forintért szervezett gyerekfelügyeletet a dolgozóinak

Másként alakulhatott ki a Mars felszíne, mint eddig gondoltuk

Másként alakulhatott ki a Mars felszíne, mint eddig gondoltuk