szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most futó álláshirdetések szerint 2400 eurós fizetést is össze lehet hozni Németországban tapasztalt teherautó-sofőröknek.

Közel 800 ezres fizetésekért keresnek Németországba teherautó-sofőröket – derül ki a Pénzcentrum összesítéséből.

Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) kommunikációs vezetője korábban azt mondta, az államilag támogatott hivatásos gépjárművezető-képzés csupán a tűzoltásra elég, hiszen több ezer dolgozóra volna szükség, míg az állami program keretein belül az elmúlt 3 évben csak 2500-an szereztek képesítést. Nem is csoda azonban, hogy nagy a sofőrhiány Magyarországon, ha megnézzük, milyen pénzeket kínálnak a tapasztalt teherautó-sofőröknek külföldön.

A lap álláshirdetéseket böngészve bukkant olyan hirdetésekre, miszerint Nürnbergbe azonnali kezdéssel keresnek tapasztalt sofőrt hosszú távra betonkeverős autóra, kotrógépre és markológépre. A jelentkezőktől kommunikációs szintű német nyelvtudást várnak csak el, cserébe 2400 eurós (776 ezer forint) fizetést ígérnek havonta, amely azonban órabérből és kiegészítő napidíjból állna össze. A sofőröktől heti minimum 35, maximum 60 óra munkát várnk el, de túlórázni is lehet 25 százalékos pótlékért. A szállást elvileg megszervezik a dolgozóknak, de ezért néhány száz eurót fizetni kell havonta.

Baden-Württemberg és Köln körzetébe teherautó-sofőröket keresnek azonnali munkakezdéssel, bejelentett, hosszú távú munkahelyre 10,13 eurós (közel 3300 forint) órabérre és 50 eurós (16 ezer forint) plusz napidíjra. A Pénzcentrum számításai szerint itt is kijöhet a havi 860-870 ezer forint körüli bér. Würzburgban is 2300-2400 eurós havi bért kínálnak a teherautó-sofőröknek.

Összehasonlításképp megnéztünk néhány magyarországi teherautó-sofőri álláshirdetést: az egyiknél bruttó 340 ezres, a másiknál bruttó 460 ezres fizetést lehet összehozni bónuszokkal, túlórapénzzel és műszakpótlékokkal együtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglepően sok előrendelés érkezett a Huawei Mate 40 telefon 850 ezres Porsche-kiadására

Meglepően sok előrendelés érkezett a Huawei Mate 40 telefon 850 ezres Porsche-kiadására

Túl nagyra nőtt, ezért statuálhatnak példát a Google-lal Amerikában is

Túl nagyra nőtt, ezért statuálhatnak példát a Google-lal Amerikában is

Magyar Orvosi Kamara: már szemészek és pszichiáterek látják el a COVID-osztályok kritikus betegeit

Magyar Orvosi Kamara: már szemészek és pszichiáterek látják el a COVID-osztályok kritikus betegeit