Nem akar dobozokat kunyerálni és csomagolni? Ennyiből úszhatja meg a költözködést

Nem akar dobozokat kunyerálni és csomagolni? Ennyiből úszhatja meg a költözködést

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A lakáspiac fellendülése miatt a költöztetők piaca is telített, rengeteg vállalkozó látta meg ebben a szolgáltatásban a lehetőséget. Költözőknek jó hír, hogy a legtöbben viszonylag rövid határidővel is tudják vállalni a munkát. De mennyiért?

A Pénzcentrum.hu tapasztalatai szerint a határidővel egyik megkeresett válllakozásnál sem volt gond. Volt, aki aznapra is tudta volna vállalni a megbízás teljesítését.

Sokan igyekeznénk hétvégére ütemezni a költözést, jogos a kérdés, hogy vajon szombat-vasárnap felárral dolgoznak-e a cégek. A megkérdezett cégek ugyanazon az áron dolgoznak a hét minden egyes napján.

Nyilván a piac szereplői  figyelik egymás árait, de ettől függetlenül (vagy éppen ezért), a költöztetés nem olcsó mulattság. Egy átlagos kétszobás lakást 10 kilométerrel odébb pakolni akár 60-80 ezer forintba is kerülhet. Számolni kell minden esetben a kiszállási díjjal, van cég, amelyik embereként számol, van, ahol óradíjban, de van lehetőség perc alapú elszámolást is igénybe venni.

Aki még a csomagolást is szeretné megúszni, felár ellenében olyan céget is könnyedén találhat, amelyik nem csak átszállítja, de össze is pakolja a holmijait. Ebben az esetben ők hozzák a csomagolóanyagot, mindent szakszerűen elraknak, kikötik a mosógépet, sőt, még a csillárt is leszerelik és szétkapják az elemes bútorokat. Igaz, ebben az esetben az alapár dupláját is elkérhetik.