szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Európa-szerte kb. 2500 károsultja van a magyar webáruháznak.

Nyomozás indult egy angliai központú, de valójában magyar webáruház ellen; a rendőrség Magyarországon és Horvátországban is dolgozik az ügyön. Itthon minimum kétszáz vásárlót károsítottak meg kb. 20 millió forint értékben.
A társaság vezetőjének bejelentett lakcíme pedig egy romos esztergomi házban van, a webshop elérhetetlen, a feljelentések egymás után érkeznek a rendőrséghez – írta a 24.hu.

Az Euro Shop Marketben sokan annak ellenére vásároltak több százezer forint értékben műszaki cikkeket, hogy gyanúsan alacsony árakon hirdették meg a termékeket, telefonszám nem volt megadva az oldalon, és kizárólag előrefizetéssel lehet rendelni.

Az Euro Shop Market honlapján azzal indokolta a lehetetlenül alacsony árakat, hogy nagy tételben, közvetlen a gyárból vásárolna, és az új márkanév bevezetése miatt még szinte haszon nélkül dolgoznak. A pórul járt vevők Euro Shop Market Károsultak néven alapítottak Facebook-csoportot. A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysága több sértett feljelentése alapján csalás miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A károsultak közül többen felkeresték a cég Podmaniczky utcai székhelyét, ott azonban nem találták a vállalkozást. Az ATV riportja szerint Horvátországban is nyomoznak a webáruház után, és Európa-szerte a 2500-at is meghaladhatja a károsultak száma. A magyar károsultak keddi összesítése szerint legalább 19 millió forint kár érte őket.

A székhelyszolgáltató társaság ügyvezetője elmondta, hogy a szerződéskötéskor lefénymásolták a webáruház ügyvezetője, Bartók Andrea személyi igazolványát. A székhelyszolgáltató cég vezetője szerint nekik sikerült levélben kommunikálniuk a webáruház egyik munkatársával, aki azt írta vissza, hogy több esetben a karácsonyi csúcs miatt késések voltak, de egy újabb rendelés szállításának közepén vannak, és a Magyarország–Ázsia–Anglia–Magyarország-vonalat kétszer is meg kell tennie január 8-ig. A munkatárs egy telefonszámot is megadott, de az, aki felvette, még sosem hallott az Euro Shop Marketről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Google egyik szakértője rájött, hogyan törjön fel és irányítson iPhone-okat távolról

A Google egyik szakértője rájött, hogyan törjön fel és irányítson iPhone-okat távolról

Filmre vehetik, ahogy Barack Obama megkapja a koronavírus elleni oltást

Filmre vehetik, ahogy Barack Obama megkapja a koronavírus elleni oltást

Szerdán csak Budapesten és Pest megyében tesztelnek a szűrőbuszokban

Szerdán csak Budapesten és Pest megyében tesztelnek a szűrőbuszokban