szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Végelszámolás indult a közmédia cége ellen, amely a közmédia fideszes tanácsadójához, Várhegyi Attilához köthető cégekkel üzletelt. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is jelezte, nincs minden rendben a cég körül.

Megszünteti az Állami Számvevőszék szerint is szabálytalanságokkal működő leányvállalatát az MTVA, írja a Media1. Az Új Média és Teletext Kft.-t végelszámolással szünteti meg a közmédia. Ez a leányvállalt működteti a Media1 szerint a teletext mellett a Hirado.hu-t és a Mediaklikk.hu-t is, bár a Médiaklikk impresszumában nem tűnik fel a cég.

A cég akkor tett szert kétes hírnévre, amikor 120 millió forintért megvett 110 internetes oldalt, az eladó cég annak a Várhegyi Attilának a családjáé volt, aki a közmédiánál dolgozott tanácsadóként. Az oldalakon (Debrecenhirado.hu, Gyorhirado.hu stb.) helyi híreket közöl az állam. A Direkt36 cikke azt is állítja, az Új Média és Teletext Kft. és Várszegi között az utóbbi években több mint 90 millió forint értékben köttettek tanácsadói és egyéb szerződések.

Az Együtt annak idején feljelentést is tett, de a rendőrság nem látott bűncselekményre utaló jelet, írta meg a Direkt36.

Az ÁSZ-nak viszont több dologgal is volt baja: a társaság működése nem felet meg a jogszabályi előírásoknak 2013-16-ban – írta meg a 24.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Évekig lehetett felügyelőbizottsági tag egy eltiltott személy a közmédiában

A 24.hu írta meg, hogy a bíróság korábban öt évre eltiltotta vezető tisztségviselő poszt betöltésétől Tóth Tamást, mégis tagja lehetetett az Új Média és Teletext Kft. felügyelőbizottságának. Az MTVA a cikk megjelenése után úgy döntött, hogy azonnal hatállyal visszahívja Tóth Tamást a testületből.

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

V8 helyett villany: Magyarországon az elektromos Ford Mustang Mach-E, kipróbáltuk

V8 helyett villany: Magyarországon az elektromos Ford Mustang Mach-E, kipróbáltuk

A Ford Mondeónak vége, itt az új korszakot nyitó Evos

A Ford Mondeónak vége, itt az új korszakot nyitó Evos