szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Befektetőtársak,konzorciumban dolgozhatnak a volt Csavargyár területén.

Befektetőtárssal tervezi megépíteni a Váci úti üzleti negyedet a Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt., amely előrehaladott tárgyalásokat folytat a gigantikus projektet finanszírozó konzorcium létrehozásáról – értesült a Világgazdaság.

A City 2020 néven beharangozott városnegyed kialakításában az Optima Befektetési Zrt. az ingatlanokkal vesz részt. A 7,5 hektáros, egybefüggő területet 2016 őszén 55,2 millió euróért vették meg a jegybanki alapítványok. A telken 150 ezer négyzetméternyi iroda és 100 ezer négyzetméternyi egyéb funkciójú ingatlan épülhet.

A Pallas Athéné Alapítványok Váci úti telkein a lap információi szerint Budapest legintenzívebben fejlődő irodafolyosójának új központját akarja kialakítani az Optima. A kormány kiemelt beruházássá minősítette a City 2020 tervét. A boltok valószínűleg maradhatnak a kivitelezés indításáig, hiszen addig is fizetnek bérleti díjat – írja a lap.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!