szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyilvánosak a cégbeszámolók.

A Napi.hu nézte meg, hogyan zárták a 2018-as évet a magyarországi sztárok cégei. A Nagyferó Produkció Kft. például nettó árbevételét az előző évi duplájára, 133 millió forintra növelte, az adózott eredményét pedig 279 ezer forintról 25 millió forintra. A cégnek tavaly egy munkavállalója volt, bérre és járulékokra 3,3 millió forintot költöttek és 1,2 millió forintnyi adót fizettek. A 25 milliós nyereségből nem fizettek osztalékot, 13 milliót a fejlesztési tartalékba, 12 milliót az eredménytartalékba helyeztek. Ezzel a cég saját tőkéje 53,7 millió forintra nőtt.

Rekordévet zárt tavaly Kovács Ákos Fehér Sólyom Kiadói és Kereskedelmi Bt.-je: 562 millió forint nettó árbevétel mellett 240 millió forint adózott eredményt ért el. 2018-ban a személyi jellegű kiadások meghaladták a tízmillió forintot. Adót 24 millió forintot fizettek. A 240 milliós nyereséget az eredménytartalékba helyezték, ezzel a társaság saját tőkéje 996 millió forintra nőtt.

A Mága Zoltán koncertjeit szervező cégen és az általa alapított zenekart működtető Ymiso Hungary Kulturális Közhasznú Egyesületen százmilliók folynak át, de közhasznú szervezetként adót nem fizetnek. Az utolsó bíróságon elérhető közhasznúsági jelentése 2017-es, abban az évben 698 millió forint értékesítési bevétele és 583 millió forint egyéb bevétele volt – az utóbbi önkormányzati és "más gazdálkodó" szervezettől érkezett támogatás. Az összesen 1,28 milliárdos bevételből 966 millió forintot a személyi, az anyagi és egyéb ráfordításokra könyvelték el, az eredmény év végén 314 millió forint pluszt mutatott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Még tovább csökkentek az albérletárak

Még tovább csökkentek az albérletárak

Nem vett tavaly a korábbinál sokkal több influenzaoltást az NNK

Nem vett tavaly a korábbinál sokkal több influenzaoltást az NNK