szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal távoktatáshoz szerez be licenceket.

A 4iG nyerte el a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal távoktatási licencek beszerzésére kiírt csaknem 1,9 milliárd forintos közbeszerzését – közölte a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A 4iG feladata zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment és tananyagszerkesztő rendszer licenceinek beszerzése.

Az informatikai vállalkozás 2018-ban csoportszinten nettó 14 milliárd forintos árbevételt és 102 millió forint nyereséget ért el. Az első negyedévben konszolidált árbevétele 56 százalékkal, 4,9 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 280 millió forint lett, a tavalyi hasonló időszaki 106 millió forintos veszteséggel szemben.

Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 1184 forint, a legalacsonyabb 67,2 forint volt.

A 4iG egy hete jelentette be, hogy megveszi a T-Systemset, amelyben néhány hete szerzett többségi tulajdonrészt Jászai Gellért, miután Mészáros Lőrinctől vásárolt részvénycsomagot. A tranzakcióról szóló előzetes megállapodás aláírása után Jászai egyértelmű üzenetet fogalmazott meg: a 4iG a piac éllovasa kíván lenni, ennek érdekében „olyan jelentős akvizíciókra készülnek, melyeknek köszönhetően a társaság még az idei évben a legnagyobb hazai tulajdonú informatikai vállalatcsoporttá alakulhat”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!