szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milliárdok elköltéséről döntöttek.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

A G7 szúrta ki, hogy a debreceni önkormányzat néhány nappal az önkormányzati választások előtt több közbeszerzést is lezárt, így elkezdődhetnek a konkrét építési munkálatok is.

A mostani döntések alapján három beruházás is megvalósulhat közel kétmilliárdért:

  • Két részletben összesen 1,3 kilométernyi, kétszer egysávos bekötőutat alakítanak ki valamivel több, mint 700 millió forintból,
  • föld alá visznek 2400 méternyi elektromos felsővezetéket 180 millióért és
  • elkezdik kiépíteni a csapadékvíz-elvezető létesítményeket, amelyeknél csak a munka első üteme 731 millióba kerül.

A lap arról is beszámol, hogy a négy fejlesztésből hármat az a Hódút Kft. nyert el, amely annak a Varga Károlynak a cége, akit Mészáros Lőrinc üzleti köréhez szoktak sorolni. Az egyetlen beruházás, amiről lemaradtak az a bekötőút második szakasza.

A nyertes neve azért sem meglepetés, mert a helyhatóság már tavaly kiválasztott négy céget, amelyek a következő három évre tervezett 27 milliárd forintnyi debreceni építési beruházásért versenyezhetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szemetet is kicsavarná a kormány az önkormányzatok kezéből, Karácsony szerint a kormány a vereségtől tartva privatizál

A szemetet is kicsavarná a kormány az önkormányzatok kezéből, Karácsony szerint a kormány a vereségtől tartva privatizál

Toplista: ezek most Európa legkelendőbb új autói

Toplista: ezek most Európa legkelendőbb új autói

Különleges technikával készít lámpát egy magyar tervező

Különleges technikával készít lámpát egy magyar tervező