szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel 14 ezer embernek járhatna ingyen bérlet regisztrált álláskeresőként.

13 806 ember van Budapesten, aki regisztrált álláskereső, azaz jogosult lehet az ingyen BKK-bérletre, ha Karácsony Gergely betartja a kampányígéretét – számolt a Világgazdaság. Ez azt jelenti, hogy teljes árú bérlettel számolva ha mindannyian kapnának bérletet, akkor 1,57 milliárd forint lenne a program költsége. Máris alacsonyabb a végösszeg, ha a kedvezményes éves bérlet árával számolunk, akkor 1,42 milliárd forintból jönne ki.

Mészáros Péter, a Magyar Közlekedési Klub elnöke azt javasolta a Világgazdaságnak nyilatkozva: több lépésben kellene a programot megvalósítani, első körben a regisztrált álláskeresőknek diákbérletet kellene adni. Ezzel felmérhetővé válna, hogy hányan vannak a munkanélküliek között, akiknek szüksége van bérletre, és hányan vannak olyanok, akiknek most nincs állásuk, de nem is regisztráltak munkanélküliként, ellenben egy kedvezmény hatására megtennék.

A BKK évente nagyjából 200 milliárd forintból gazdálkodik. Ebből közel százmilliárdot a fővárosi költségvetésből kap, a kormány 27 milliárddal száll be, a többi a jegy- és bérletek bevétele, valamint a cég egyéb bevételei.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább kedveskedik Trumpnak Szijjártó

Tovább kedveskedik Trumpnak Szijjártó

Koronavírus: 17 ambuláns mintavételi pontot hoztak létre országszerte

Koronavírus: 17 ambuláns mintavételi pontot hoztak létre országszerte

Hatalmas lesz a PlayStation 5, a most előkerült fotók bizonyítják

Hatalmas lesz a PlayStation 5, a most előkerült fotók bizonyítják