szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

5,8 százalékos növekedést mért a KSH a magyar kiskereskedelemben.

Idén szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a naptárhatástól megtisztítva 5,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – derül ki a KSH friss adataiból. Pontosan ugyanígy 5,8 százalékos a január és szeptember közötti összesített növekedés az egy évvel ezelőttihez képest.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 3 százalékkal bővült. Az élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3,1, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 2,4 százalékkal emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 8,6 százalékkal nőtt. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes (12 százalék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (5,6 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli- (5,5 százalék), a használtcikk- (4,7 százalék), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (2,9 százalék), valamint a bútor-, műszakicikk-üzletekben (1,7 százalék).

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 36 százalékkal emelkedett. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 6,1 százalékkal nőtt.

Szeptemberben az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma 1025 milliárd forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milan Kunderáé idén a Franz Kafka-díj

Milan Kunderáé idén a Franz Kafka-díj

155 példányban vitték el követeléseiket a Parlamenthez az SZFE hallgatói

155 példányban vitték el követeléseiket a Parlamenthez az SZFE hallgatói

Orbán: Visszatérnek az akciócsoportok

Orbán: Visszatérnek az akciócsoportok