szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az első hírek alapján tíz százalék körüli emeléssel számolnak a főpolgármesteri hivatalban.

Csütörtökön kezdődnek az egyeztetések az idei évre szóló béremelésről a Budapesti Közlekedési Vállalatnál (BKV) – írta a Népszava.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) vezetője és a cég másik két nagy szakszervezete is egységesen 15 százalékos béremelést követel.

Érdemi bértárgyalásra eddig nem került sor, és Naszályi Gábor, valamint a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségét (VTDSZSZ) vezető Gulyás Attila szerint a mai találkozón sem biztos, hogy konkrét bérajánlatot tesz a BKV vezetése.

A BKV pontos ajánlata nem ismert, a Népszavának beszélve ugyanakkor "méltányos béremelést" ígértek.

A lap szakszervezeti forrásból származó információi szerint a főpolgármesteri hivatalban egyelőre tíz százalék körüli egységes BKV-s béremelésben gondolkodnak, emellett egy olyan rendszer elindításának tervein dolgoznak, amelyben minden – a cégnél ledolgozott – év néhány tizedszázalékos további emelést hozna.

A hírt azonban a főpolgármesteri hivatal nem erősítette meg.

A számítások szerint egyszázaléknyi béremelés 771 millió forintba kerül a közlekedési vállalatnál, vagyis a 15 százalékos követelésre 11 és fél milliárd forint többletpénzt kellene találni a fővárosnak.

A BKV-hoz hasonlóan a Volánbusz Zrt.-nél működő Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége is 15 százalékos alapbéremelést követel a dolgozóknak – írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!