szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincsenek politikus barátai, soha nem indult közbeszerzésen, csak akkor vásárol, amikor mások eladnak, a vagyonát jótékonykodásra szánja – erről beszélt a HVG-nek Jellinek Dániel, az Indotek cégcsoport vezetője.

"Nem két év alatt lett, amim van, de nem figyeltek fel rám addig, amíg nem kezdtem el nagyobb plázákat felvásárolni" – mondta a HVG-nek adott interjúban Jellinek Dániel arra, hogy kisebb meglepetésre a Forbes 2019-es év végi listáján bekerült a tíz leggazdagabb magyar közé 107,5 milliárd forintosra becsült vagyonával. Az Indotek cégcsoport feje legutóbb azzal került a hírekbe, hogy a balatonfüredi kikötőt üzemeltető cégét és egy irodaházat eladott az Appeninn-nek, a Diófa nevű befektetésialap-kezelőt pedig megvette a Takarék-csoporttól. De ő a tulajdonosa a Gellért Szállónak és a Sofitelnek, valamint a győri ETO Parknak is.

Bár a fenti tranzakciók egy részében kormánykedvenc üzletemberek is részt vettek, Jellinek nem tartja magát közéjük tartozónak, a velük kötött szerződéseket pedig ugyanolyan üzleti ügyeknek tekinti, mint bármi mást. Úgy fogalmaz:

tudom, mit kell megvenni és hogyan kell üzemeltetni vagy haszonnal továbbadni".

Horvátországi ingatlanvagyona banki csomagból lett, benne kikötők, kempingek, szállodák. Ezzel kapcsolatban annyit mondott: még nyitott kérdés, melyiket tartják meg.

Jellinek rövid távon nem tart recessziótól, mivel "sok, befektetésre váró pénz kering a világban". A következő másfél-két évben az ingatlanárak emelkedésének legfeljebb a lassulására számít, csökkenésre nem. "Különösen úgy, hogy régiós összehasonlításban még mindig olcsók vagyunk" – tette hozzá.

Az interjú további részleteit a HVG e heti számában olvashatja.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!