szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Korábban még Simicskáé volt a cég.

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István közös ingatlankezelő cége, az Appeninn Nyrt. lett a balatonfüredi kikötő új tulajdonosa, miután a cég megvásárolta a kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő Kft.-t – a Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható Appeninn-közleményről az Index számolt be.

Az Appeninn a Solum-Investet Balázs Attilával, a Bayer Construct Zrt. részvényesével együtt vásárolta meg, ő ezzel 24 százalékos tulajdonrészt szerzett meg. A közlemény szerint "a Társaság a kikötő magas színvonalú üzemeltetésével és a partnerével közösen tervezett jövőbeni fejlesztésekkel új, magas minőségű termékkel jelenik meg a balatoni turisztikai piacon”.

A kikötő 2013-2018 között a Közgép és Fonyó Károly tulajdonában volt – emlékeztet a portál. Az Appeninnben 2017 nyarán szerzett meghatározó tulajdonrészt a Mészároshoz köthető Konzum Nyrt. egyik alapja, a társaság egy évvel később kötött stratégiai partnerségi megállapodást Tiborcz ingatlancégével, a BDPST Zrt.-vel. Azóta Tiborcz egyre nagyobb tulajdonrészt szerzett a tőzsdén jegyzett cégben.

A Balaton stratégiai célpont a kormányközeli üzletemberek számára: az Appeninn a Club Aliga többségi tulajdonosa, Mészáros és Tiborcz pedig a Balaton-szerte tulajdonosa szállodáknak, kikötőknek is – emlékeztet az Index. Ezek pedig akkor is fialnak, ha piaci alapon nincs vendég, hiszen az Erzsébet-programon keresztül az állam is félmilliárd forint értékben szerzett bevételt az a két, Mészáros Lőrinchez, illetve Tiborcz Istvánhoz köthető hotel, amely kizárólag a programban részt vevők számára nyitott ki tavaly nyáron – derült ki a hvg.hu hétfői cikkéből.

(Index)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!