szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

25 százalékos béremelést kérnek a pécsi buszsofőrök január végéig, különben beszüntetik a munkát.

Sztrájkba léphetnek a pécsi buszsofőrök – írta meg a Mérce. A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet azt állítja:

két nap alatt száznál több dolgozó nyilatkozott arról, hogy aktívan részt vennének egy sztrájkban a 25 százalékos béremelésért.

Az önkormányzati tulajdonban lévő Tüke Busz Zrt. dolgozói január 31-ig adtak időt az önkormányzatnak a béremelésre. Ez nem azt jelenti, hogy február 1-jén sztrájkkal kezdődne a nap, de akkor már elkezdenék szervezni a munkabeszüntetést.

Igaz, Raposa Gábor, az érdekképviselet alapszervezeti elnöke szerint még sztrájk nélkül is megbénulhat a város buszközlekedése, akkora a sofőrhiány. Sokan hagyják el a pályát, mások a városból vagy az országból is elmennek, így már kevés buszsofőr maradt – állítja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!