szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt ugyanakkor még nem lehet tudni, ki a vevő. A gyár kikiáltási áron kelt el.

Sikeresen túladott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a Hollóházi Porcelángyár Kft. 100 százalékos üzletrészén – írta a Magyar Hang.

A licitre, amely csütörtökön 21 óráig tartott, egyetlen ajánlat érkezett. A nyertes kilétét ugyanakkor nem tudni, csak azt, hogy kikiáltási áron,

175 millió forintért vette meg a 240 éves múltra visszatekintő céget.

A cikkben emlékeztetnek, hogy Hollóháza védjegy az államé, az pedig nem került az új tulajdonoshoz, vagyis a használatáért fizetni kell.

A hungarikumnak számító porcelánokat gyártó cég eladását szűk egy hónapja hirdette meg az MNV. A kiírásban szerepelt többek között az is, hogy "a vevőnek kötelezettséget kell vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére, továbbá arra, hogy a társaság a jelenlegi főtevékenységét – a háztartási kerámia gyártását – fenntartja egészen addig, amíg az állam kizárólagossággal biztosítja a Hollóháza védjegy használatát az üzleti, piaci tevékenysége végzéséhez".

Az MNV közölte azt is, olyan vevőt vár, aki a tulajdonjog megszerzését követő három évig gondoskodik arról, a társaság ellen felszámolási eljárás ne induljon.

A hungarikumok oldalán szereplő bemutatás szerint a hollóházi az ország legrégebbi, 1777 óta folyamatosan működő porcelángyára. „Az idők során a komoly múltra visszatekintő gyárban olyan termelési palettát alakítottak ki, amely sikeresen ötvözte a meglévő igényeket a magas minőséggel és a megfizethető árral".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hónapra bezárnak az iskolák Szlovákiában

Egy hónapra bezárnak az iskolák Szlovákiában

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t