szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szocialista politikus szerint egyre több a vállalhatatlan eset a társaságnál.

Azonnali vizsgálatot kért a Ryanair vezetőségétől a Budapestről a Kanári-szigetekre induló kedd reggeli járattal történtek miatt Ujhelyi István, ezt az Európai Parlament közlekedési és turisztikai bizottságának alelnöke írta a Facebookon.

Hat órán át vesztegelt egy gép Ferihegyen, az utasokat nem engedték leszállni

A fedélzeten lévők három órán át még innivalót sem tudtak vásárolni.

Ujhelyi emlékeztetett, hogy a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről induló járat hosszú órákon át várakozott a úgynevezett várakozó kitérőben, eközben az utasoknak nem adtak érdemi tájékoztatást, sem ételt, sem pedig italt nem biztosítottak a számukra. A szocialista politikus is megjegyezte, hogy nem ez volt az első eset, amikor a Ryanair valamelyik járata különböző problémára hivatkozva a menetrendhez képest jóval később indult el, az utasok pedig nem kaptak semmilyen jogos pluszellátást.

"Ezek az esetek vállalhatatlanok és mindenképpen vizsgálatot, illetve változtatásokat tesznek szükségessé. Az elmúlt időszakban szakemberekkel és európai döntéshozókkal közösen megalkottuk és az Európai Bizottság asztalára tettük a „Fapados Etikai Kódexet”, amely többek között az ilyen esetekre is előírja a méltányos és elégséges szolgáltatást.

Elvárom, hogy a Ryanair – ahogyan a többi diszkont légitársaság is – mielőbb elfogadja és magára nézve is kötelezőnek tekintse ezeket az etikai normákat

– fogalmazott Ujhelyi.

Az Index írta meg, hogy kedd reggel fél hét helyett délután fél egy előtt nem sokkal szállt fel a Ryanair Gran Canariára tartó járata a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről. A portál az utasok beszámolói alapján arról számolt be, hogy gép túlsúlyos lehetett, ezért sokáig állt a reptér aszfaltján. Többen borzasztó kipufogószagra panaszkodtak, valamint arra, hogy a gépen hideg volt, de takarót nem kaptak, de innivalót és snacket is csak órákkal később volt lehetőségük vásárolni. Ráadásul közben valaki rágyújtott a mosdóban, amiért a rendőrséget is kihívták.

(Nyitóképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!