szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2024-re új főtér, korszerűbb piac és bevásárlóközpont is helyet kapna Zugló határán.

Az Echo Investment még 2006-ban vásárolta meg a Bosnyák tér mögötti 6,8 hektáros területet a zuglói önkormányzattól, 4 milliárd forintért. Egy hatalmas plázát építettek volna a tér mögötti Csömöri út – Bosnyák utca – Rákospatak utca által határolt területre, de évekig nem haladt a beruházás. Most viszont úgy tűnik, végre megépülhet XIV. kerület új központja – írja a Népszava.

A projekt tavaly decemberben kapott új lendületet, miután a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította. A Népszava információi szerint már készülnek a módosított tervek, a beruházáshoz kapcsolódó előterjesztések márciusban egyszerre kerülhetnek a kerületi és a fővárosi képviselők asztalára.

A lap úgy tudja, az első ütem kivitelezése már jövőre megkezdődhet, az utolsóként megépülő lakóépületeket 2024-ben adnák át.

A legújabb tervek szerint a Bosnyák téri templom mögött 6-8000 négyzetméteres főteret alakítanának ki, gyalogossétánnyal, korszerűbb piaccal és mélygarázzsal, a Csömöri út mellett irodaházakat húznának fel, míg a Bosnyák utca Rákospatak felőli részén lakásokat, a Bosnyák térhez közelebbin pedig egy 30-40 ezer négyzetméter körüli bevásárlóközpontot építenének.

A projektnek nagy lökést adhat, hogy egy decemberi kormányhatározat szerint újra áttekintik a 4-es metró Bosnyák térig történő meghosszabbításának ügyét – írja a Népszava.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!