szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Louis Vuitton kézfertőtlenítők tömeggyártására állítja át parfümgyártó gépeit a koronavírus miatt.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Ahogy a világ számos pontján, úgy Franciaországban is nagy hiány van most kézfertőtlenítőkből. Hogy a kialakult helyzetet valamelyest orvosolni tudja, a Lous Vuitton luxusmárkát tulajdonló LVMH több gyártószalagját ilyen termékek előállítására használja ezentúl – írta a BBC.

A cég ezeken a gépeken méregdrága parfümöket és kozmetikumokat készít egyébként, de a világjárványt okozó koronavírus miatt megváltoztatták a termelés fő célját: illatszerek helyett kézfertőtlenítők esnek majd le a szalagokról, melyeket ellendíjazás nélkül adnak tovább a francia egészségügyi intézményeknek.

A LVMH egyik illetékese azt is közölte:

a cég addig folytatja ezt a tevékenységét, ameddig csak szükséges.

Franciaországban már 120 halottja van a Kínából indult vírusfertőzésnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!