szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Túl bonyolultnak és kevés valódi támogatást jelentő csomagnak tartják a vállalkozók az eddig bemutatott, munkahelyekkel és vállalati támogatásokkal kapcsolatos döntéseket.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Bonyolult és nem ad valódi támogatást – így ítélik meg a magyar vállalkozók a kormány eddigi gazdasági terveit. A Portfolio gyűjtötte össze a nagypénteken megjelent kormányrendeletre adott reakciókat.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is kiadta a maga reakcióját, ezekben közös pont az, hogy az intézkedések nem elég határozottak, nem eléggé gyorsak, túladminisztráltak, és a mértékük sem kielégítő. Ráadásul azokat a cégeket sem segíti, ahol teljesen le kell állni a munkával, ehelyett csak azokat támogatják részben, ahol az árbevétel legalább fele megmaradt. És ugyan pontos adat még nincs a munkahelyüket elveszítők számáról, de őket sem támogatják.

Az MGYOSZ és a VOSZ közös állásfoglalása szerint is szükség van arra, hogy a munkanélküliellátás ne csak három hónapig járjon, emellett rugalmasabb foglalkoztatási szabályokat kértek és a válság nehézségeit áthidaló hiteleket. Az MKIK pedig arra hívta fel a figyelmet: nem szabad kiemelni egy-egy csoportot, amelyet segít a kormány, hanem a válságot megszenvedő szektorok teljes körű támogatására van szükség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újoncok megalázása és népirtás után puccsal jutott hatalomra a mianmari tábornok

Újoncok megalázása és népirtás után puccsal jutott hatalomra a mianmari tábornok

Vulkáni kőzet és hamu hullott eső helyett a szicíliai kisvárosra

Vulkáni kőzet és hamu hullott eső helyett a szicíliai kisvárosra

A járványhelyzet miatt márciusban is igényelhető az egy hónapnyi ingyennet

A járványhelyzet miatt márciusban is igényelhető az egy hónapnyi ingyennet