szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Európában már indokoltnak látják a lépést, Észak-Amerikában egyelőre zárva maradnak a boltok.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az IKEA-boltok többségét tulajdonló Ingka Csoport vezetője bejelentette: májusban megkezdik európai üzleteik újranyitását. Arra azonban nem tért ki, hogy pontosan hol és mikor indulnak újra. Jesper Brodin szerint március óta eladásaik 60 százalékkal estek a koronavírus miatt megcsappant kereslet hatására, ami az IKEA-boltok bezárásával párosult.

Magyarországon március 21. óta nincsenek nyitva az üzleteik. Ugyanígy, a legfontosabb piacának számító Európában a csoporthoz tartozó IKEA-boltok többsége zárva van, és az összes üzletének a bejáratára lakat került Észak-Amerikában is. Ázsiában viszont már szinte valamennyi üzlet újranyitott. A most tervezett intézkedés is Európára vonatkozik, azt egyelőre nem tudják, hogy az észak-amerikai üzletek mikor nyitnak újra.

Az Ingka vezérigazgatója azt mondta, március óta az online rendelések a duplájára nőttek az egy évvel korábbihoz képest, ez adja jelenleg a teljes bevétel csaknem a felét. Úgy vélte, a szeptemberrel kezdődő új pénzügyi évben a cég bevétele csaknem a 90 százaléka lesz a folyó évinek.

Az Ingka 420 IKEA-boltot működtet a világon, a csoport forgalma az augusztus végével záródott pénzügyi évben 36,7 milliárd euró volt, ami 5 százalékos növekedés az előző évhez képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtalálták a 3000 éves elveszett aranyvárost Egyiptomban

Megtalálták a 3000 éves elveszett aranyvárost Egyiptomban

Nevet vált a CIB alapkezelő

Nevet vált a CIB alapkezelő

Itt a Xupermask: bluetoothos arcmaszk egyenesen a Black Eyed Peas Will.i.amjétől

Itt a Xupermask: bluetoothos arcmaszk egyenesen a Black Eyed Peas Will.i.amjétől