szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három cég pályázott a kivitelezésre, a nyertessel már aláírták a szerződést.

Még a múlt nyáron írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) EMC mérőlabor és szerverközpont építésére, amelynek nyertese az uniós közbeszerzési értesítő tanúsága szerint a Grabarics Építőipari Kft. – vette észre az Átlátszó.

A céggel, amely nettó 15,9 milliárd forintból építheti fel a komplexumot, áprilisban írták alá a szerződést.

A pályázaton az utóbbi időben több milliárdos közbeszerzést is elnyerő Grabarics Kft. mellett két másik cég, a Strabag és az EB Hungary Invest indult.

A lap emlékeztet arra, hogy az épületet még 2016-ban kezdte terveztetni az NMHH; indoklásuk szerint azért van rá szükség, mert a régi infrastruktúra elöregedett, ám a technológiai fejlődéssel lépést kell tartani.

A Magyar Építők korábban azt írta a "Narnia-projektnek" nevezett beruházásról, hogy a volumenét jól érzékelteti a mesebeli névválasztás. "A három föld alatti és az öt felszín feletti szinttel bíró új épületrészben az irodák, a tárgyalók és a mélygarázs mellett egy nagykapacitású számítógépes adatközpont, egy mérőkamra és több laboratórium is helyet kap majd."

A beruházás, amelyhez a terveket a Nirmana Építésziroda Kft. készítette, május végén kezdődik, a kivitelezés a tervek szerint két évig tart majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Páratlan lelet: 2000 éves gyermeksírt tártak fel Franciaországban

Páratlan lelet: 2000 éves gyermeksírt tártak fel Franciaországban

Rabosították A Város Mindenkié aktivistáit, mert a járdára festettek

Rabosították A Város Mindenkié aktivistáit, mert a járdára festettek

Európai Bizottság: Az uniós tagállamok közül eddig csak Magyarország jelentkezett be a kínai vakcinára

Európai Bizottság: Az uniós tagállamok közül eddig csak Magyarország jelentkezett be a kínai vakcinára