szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akinek bérlete van, olcsóbban használhatná a bicikliket.

Teljesen megújul a Bubi közösségi kerékpár-szolgáltatói rendszer jövőre – olvasható a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében. Egyebek mellett új mobilapplikáció bevezetése, könnyebben tekerhető kerékpárok, valamint többszintű árazás szerepel a tervek között.

Március 15-e óta átmenetileg jelképes, havi 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringákat. A döntés nyomán a Bubi regisztrált felhasználóinak száma átlépte a százezret. „Bár a járványveszély miatt drasztikusan visszaesett a forgalom Budapesten, még ennek ellenére is jelentősen többen bubiztak, ami azt bizonyítja, hogy van igény a városi kerékpározásra” – írták a közleményben.

Eddig 2071 Bubi-kerékpár állítottak forgalomba a város 157 pontján.

Ami a jövőbeni használatot illeti: a műszaki fejlesztések során az eddigi szivacstömlős helyett fújt gumi és okoslakat is kerülne a kerékpárokra. A szolgáltatás díjrendszere pedig úgy újulna meg, hogy a tömegközlekedési bérlettel rendelkezők kedvezménnyel vehessék igénybe a szolgáltatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!