szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A német sportruházati cég ígéretet tett arra, hogy ezentúl több afro-amerikait és latinót fog foglalkoztatni.

George Floyd halála
Rég nem látott tiltakozási hullámot okozott egy rasszista rendőri túlkapás az USA-ban. A rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floyd haláltusájáról készült videó futótűzként terjedt a neten, zavargásokat váltva ki Minneapolisban és több más városban. Floyd szimbólumává vált a Black Lives Matter jogvédő mozgalomnak, újra napirendre emelve az intézményes rasszizmus problémáját.
Friss cikkek a témában

A George Flloyd halála kapcsán kialakult tüntetéssorozat világszerte reakcióra kényszerítette és ösztönözte a cégeket.

Legutóbb a német sportruházati óriás Adidas jelentette be, hogy mostantól az amerikai állásaik legalább 30 százalékát feketék és latinók - az USA-ban a statisztikában a latinók alatt jellemzőan az összes többi kisebbséget értik, köztük az ázsiaiakat is - fogják betölteni, mind az Adidas-nál, mind a Reeboknál. Valamint hogy 120 millió dollárt fektetnek az elkövetkezendő 4 évben a „fekete közösségeikbe”, így cipőtervező kurzusokba és kosárlabda programokba is.

Továbbá minden évben 50 fekete tanuló egyetemi költségeit fogják állni – számolt be a bejelentésről a Fast Company.

Az Adidas egyébként már az 1980-as évek óta együttműködik fekete sportolókkal és atlétákkal, valamint a hip hop szcéna jelentős alakjaival.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd Világ

„Amerika odáig jutott, hogy aki nem fehér, annak ott van a hátán a célkereszt”

Már George Floyd halála előtt is a mindennapok része volt a rendőri önkény Minneapolisban, de ez volt az utolsó csepp a pohárban. Egy ott élő magyar szerint ha most nem történik változás, minden örökre így marad. Interjú Kaiser Sárával, aki néhány utcára él és dolgozik onnan, ahol egy rendőr intézkedés közben megölte George Floydot.

Mentők vitték kórházba Csepel koronavírusos polgármesterét

Mentők vitték kórházba Csepel koronavírusos polgármesterét

Nőhet a bolti bírság a maszkviselési szabálysértés miatt

Nőhet a bolti bírság a maszkviselési szabálysértés miatt

Egy kis webkonf etikett: így viselkedjünk, ha a kollégákkal videózunk!

Egy kis webkonf etikett: így viselkedjünk, ha a kollégákkal videózunk!