szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan ülnének autóba, és ezt a lehető legolcsóbban akarják megoldani.

Az elmúlt hónapok drasztikus visszaesése után júniusban már minden korábbinál több használt autót keresnek a magyarok – erre jutott a Használtautó.hu elemzése. Elsősorban az 500 ezer forintnál olcsóbb kocsik iránti kereslet nőtt meg hirtelen.

Március 18-a volt a hazai használtautó-piac mélypontja, ekkor az előző évi keresések felét sem indították el az oldalon. A vásárlók áprilisban kezdtek lassacskán visszaszivárogni, a keresések száma akkor 26, míg májusban már csupán 8 százalékkal maradt el az előző évitől. Június eddig eltelt napjaiban pedig már az előző évinél csaknem 10 százalékkal nagyobb keresési számot is regisztráltak a portálon.

„A piac további alakulását nehéz megjósolni, ám az új autók piacán és az import tekintetében még egy újabb vírushullám nélkül is szinte biztosra vehető az éves szinten 10 százalék felett maradó visszaesés, és a hazai tulajdonosváltások sem fogják elérni a tavalyi év rekordszámú, 808 360 adásvételét"

 – mondta Katona Mátyás, a Használtautó.hu szakértője.

Míg az új autóknál február és május között akadt, hogy 54,5 százalékos visszaesést is láthattunk, a használt autók forgalomba helyezéseinél túl vagyunk már a trendfordulón, lelassult a visszaesés, az áprilisi 42,5 százalék után májusban 38,7 százalékra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória - Windisch Judit Itthon

Több szabad parkolóhelyet, de áremelést is hozhat egy új fővárosi parkolási rendszer

Tarlós István évek óta szerette volna elérni, most mégis a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat vághat bele a budapesti parkolási rendszer egységesítésébe. Ehhez első körben kormányzati jóváhagyásra sem lesz szükség, hiszen a bevételek a kerületeknél maradnak, az autósok viszont akár ingyen parkolhatnak az első negyed órában, majd sávosan emelkednének a díjak. Azt a főváros is elismeri: a felülvizsgálat után bizonyos helyeken többet kell majd fizetni a parkolásért.