Kovács Gábor
Kovács Gábor
Tetszett a cikk?

Győztest hirdettek a tűzijáték meghívásos közbeszerzésén.

Az állami Antenna Hungária nyerte az augusztus 20-ai tűzijáték megszervezésére kiírt közbeszerzést – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Az állami távközlési, informatikai vállalat részt vett a 2017-es úszó-vb lebonyolításában, és azóta a rendezvényszervezés területén is aktív. 2019 augusztusában például 30 milliárd forintos rendezvényszervezési keretszerződést nyert el a Rogán Antal-féle Nemzeti Kommunikációs Hivataltól.

A „rendkívüli sürgősségre” tekintettel nyílt közbeszerzést nem írtak ki, az eljárás tárgyalásos volt, az Antenna Hungárián kívül meghívást kapott még a Valton-Sec Zrt. és a kormány a pikszisből már kiesett kommunikátora, Csetényi Csaba Network 360 Reklámügynökség egykori Kft-je.

A Magyar Turisztikai Ügynökség azzal indokolta korábban a hvg.hu-nak minden idők legnagyobb tűzijátékát, hogy "augusztus 20-án Magyarország születésnapjára, az államalapításra, a több mint ezeréves történelmünkre emlékezünk, ami megérdemli, hogy méltó módon, többnapos eseménysorozat keretében megünnepeljük", de a belföldi turizmus élénkítését is említették.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere hétfőn arra hívta fel a figyelmet, hogy a háromnapos Szent István-fesztiválra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak. A főpolgármester azt is kiemelte, hogy a Lánchídról szóló mérnöki jelentés szerint a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben hozzájárultak az augusztus 20-i tűzijátékok.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes később azt nyilatkozta, se görögtűz, se petárda nem fog a Lánchídról repülni, és rendezvények sem lesznek a hídon idén augusztus 20-án"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!