szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A járvány miatt a nyelviskolákban tanulók száma drasztikusan csökkent, és még mindig nem érte el a korlátozások előtti szintet, a diplomák kiadása miatt ráadásul tízezreket veszített el a piac.

Keményen érintette a nyelviskolák és a vizsgaközpontok piacát a koronavírusjárvány. Rozgonyi Zoltán a Nyelvtudásért Egyesület elnöke a Világgazdaságnak elmondta, bár az enyhítések után elkezdtek visszatérni a tanulók a nyelviskolákba, a számuk még meg sem közelítik a márciusi szintet, csupán a kétharmada annak, amit tavaly ilyenkor mértek.

A márciusi-májusi időszak a nyelvvizsgák szempontjából a csúcsidőszak egy évben, de idén tavasszal feleannyi tanuló sem tett nyelvvizsgát, mint 2019-ben. Az sem segít a helyzeten a cikk szerint, hogy a diplomákat kiadták nyelvvizsga-bizonyítvány nélkül, (a beragadtakat is)

emiatt a piac 20-30 ezer diákot veszített el.

Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke a lapnak azt mondta, a nyelviskolák csak a tanfolyamok és órák 10-50 százalékát tudták megtartani. Az arány nagyban függött az iskolák profiljától: azok, akik több céges ügyféllel rendelkeztek, egyszerűbb volt az online platformra váltás, mint azoknál, akik magánszemélyeket oktattak főleg.

A járványhelyzet egy területen komoly változást hozott: a tanfolyamok a jövőben 10-20 százalékban már az interneten fognak zajlani, és egy második hullám esetén már sokkal gördülékenyebben tudnak alkalmazkodni az esetleges korlázozásokhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerikába is elviszik az Eurovíziós Dalfesztivált

Amerikába is elviszik az Eurovíziós Dalfesztivált

Benedek Tiborral közös képpel emlékezett Epres Panni a házassági évfordulójukról

Benedek Tiborral közös képpel emlékezett Epres Panni a házassági évfordulójukról

Schuster Lóránt: „Érteni vélem, hogy sokan miért hörögnek, ha új stadionok épülnek”

Schuster Lóránt: „Érteni vélem, hogy sokan miért hörögnek, ha új stadionok épülnek”