szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állampapírok iránti kereslet csökkent, részvényeket viszont többen vettek, hátha a válság után majd megnő az értékük.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Június végén mintegy 45 ezer privátbanki számlán már közel 6 ezer milliárd forint szunnyadhatott – írta az Mfor.hu a tehetősebb magyarok megtakarításait kezelő hazai privátbanki szolgáltatók válaszai és saját becslései alapján.

A lap szerint mind a 14, Magyarországon bejegyzett privátbanki szolgáltató által kezelt vagyon gyarapodott 2020. január 1. és június 30. között. Ráadásul egy olyan időszakban,

amiből több mint 3 hónap a koronavírus miatti veszélyhelyzet idejére esett.

A cikkből kiderül az is, hogy nőtt a kockázatvállalási hajlandóság, ugyanis sokan vettek részvényeket, arra számítva, hogy a válság után megnő az értékük. Ezzel szemben az állampapírok iránti kereslet enyhén, az ingatlanoké pedig jóval masszívabban visszaesett.

A CIB Banknál azt is hangsúlyozták, hogy mivel a privátbanki portfóliókban hagyományosan magas a devizakitettség, a vagyonok gyarapodásához a forint viszonylag jelentős gyengülésének is köze volt. A hazai fizetőeszköz például az euróval szemben most 7 százalékkal áll lejjebb az év elejéhez képest, de volt már 12 százalékos mínuszban is – írta az Mfor.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Moszkva és Szentpétervár után nálunk is nyílt hibrid hotel

Moszkva és Szentpétervár után nálunk is nyílt hibrid hotel

Lázár János feljelenti a teniszszövetség volt főtitkárát

Lázár János feljelenti a teniszszövetség volt főtitkárát

Az utolsó egyedek sejtjeiből támasztanának fel egy kihalt orrszarvú fajt

Az utolsó egyedek sejtjeiből támasztanának fel egy kihalt orrszarvú fajt