szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több balkáni országba is leáll a repülés Magyarországról.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Ahogy súlyosbodik a járványhelyzet a Balkánon, a Wizz Air ideiglenesen több járatát felfüggeszti - írja az egykori Jugoszlávia tagállamainak repülési híreit gyűjtő exyuaviation.com. Ami Magyarországot illeti:

  • Budapest és Szkopje között a mostani hét végétől augusztus 19-éig nem közlekednek repülők,
  • a Szarajevó-Budapest járat sem közlekedik a hétvégétől várhatóan augusztus 17-ig,
  • a Budapest-Pristina járatot szintén augusztus 17-ig függesztik fel,
  • a Budapest-Podgorica vonalon pedig a mostani hét után legközelebb augusztus 19-én lesz forgalom.

A döntés fő oka természetesen a be- és kiutazási korlátozás - Észak-Macedónia, Montenegró, Koszovó és Bosznia-Hercegovina is piros besorolást kapott a járványügyi listán, vagyis aki magyar állampolgárként utazna onnan Budapestre, azt 14 napos karanténra kötelezik, külföldi állampolgár pedig nem jöhet be onnan Magyarországra. De azt is hozzátették, hogy a korlátozások nélkül sem volna sok értelme fenntartani az érintett járatokat, annyira nincsenek utasok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kirúgták a Juventus vezetőedzőjét

Kirúgták a Juventus vezetőedzőjét

Kiszivárgott egy fotó az iPhone 12-ről, csalódottak lehetnek az Apple-rajongók

Kiszivárgott egy fotó az iPhone 12-ről, csalódottak lehetnek az Apple-rajongók

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa