szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A légitársaság annak ellenére adna komoly bónuszt Váradi Józsefnek, hogy – mivel a koronavírus keresztülhúzott minden számítást – nem teljesültek annak feltételei, ráadásul mintegy ezer munkavállalót elküldött.

A Wizz Air részvényesei felléphetnek a vezérigazgató Váradi Józsefnek szánt 188 millió forintos bónusz ellen – idézi a Sunday Times cikkét az Index.hu. A cégvezető ugyanis annak ellenére kaphatja meg az összeget, hogy nem teljesültek a márciussal véget ért pénzügyi év célkitűzései, ráadásul állami támogatást és banki finanszírozási lehetőségeket is felhasználtak, valamint a társaság a koronavírus miatt elbocsátott ezer embert.

A Times szerint három vállalatirányítási csoport is aggodalmát fejezte a Wizz Air július 28-án esedékes éves találkozója előtt. Többek között azzal érveltek, hogy korlátozni kell azon vezetők kifizetéseit, akik vállalati finanszírozási eszközöket használtak, tekintettel kell lenni az elbocsátásokra és nem szabadna utólag módosítani a bónusz feltételeit. Volt csoport, amely azt javasolta a befektetőknek, hogy szavazzanak a kifizetés ellen.

Ezzel szemben a Váradi javadalmazásáról döntő bizottság azzal érvelt, hogy helytelen lenne, ha az utolsó márciusi hónap rendkívüli eseményei lennének a meghatározók.

A fapados légitársaság Váradinak 188 millió forintos bónuszt ítélt meg, az évi összesen 2,8 millió eurós fizetési csomag részeként, noha a vállalat 281,1 millió eurós nyeresége elmaradt a bónuszrendszerben célként megjelölt 294 millió eurótól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán sokat tett azért, hogy a században először autokráciában éljen a földlakók többsége

Orbán sokat tett azért, hogy a században először autokráciában éljen a földlakók többsége

A lefejezett franciatanár ügye miatt bojkottálják a francia termékeket az arab országok

A lefejezett franciatanár ügye miatt bojkottálják a francia termékeket az arab országok

Féltékenységből vágta el a nagyapja torkát, vádat emeltek ellene

Féltékenységből vágta el a nagyapja torkát, vádat emeltek ellene