szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új versenytársat kaphat a Menzies, a Celebi és az Airport Service Budapest.

Ismét négyszereplősre bővülhet a földi kiszolgálás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mivel a délkelet-európai piacon meghatározó görög Goldair csoport a BHS Handling Kft. felvásárlásával terjeszkedik a kelet-közép-európai régióban – adta hírül az Airportal.

A lap szerint a BHS Handling Kft., amely a cégjegyzéki adatok szerint Goldair BHS Kft.-re változtatta a nevét, januárban szerezte meg a repülőgépek és légi utasok teljes körű kiszolgálásához szükséges hatósági engedélyeket.

Az Airportal emlékeztetett: Ferihegyen a földi kiszolgálás két legnagyobb szereplője a brit Menzies és a török Celebi, a harmadik pedig a hazai nagyvállalatok tulajdonában lévő Airport Service Budapest. A Goldairrel újra négy versenytárs működhet a területen azután, hogy júniusban megindult az állami hátterű Malév Ground Handling Zrt. felszámolása fizetésképtelenség miatt.

A szaklap megjegyezte: a Goldair-csoport Görögország vezető logisztikai és szállítmányozási vállalata, amely több mint 30 repülőtéren van jelen. Nemcsak a légi, hanem a vízi és a vasúti közlekedésben, a logisztikai iparágban és a turisztikai szektorban is meghatározó szereplő. Tulajdonosa Kallinikosz Kallinikosz, aki Görögország egyik legbefolyásosabb vállalkozója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötször annyi brit igényelt európai útlevelet a Brexit után, mint korábban

Ötször annyi brit igényelt európai útlevelet a Brexit után, mint korábban

Szuperszonikus utasszállító gyártásába kezd a Virgin Galactic

Szuperszonikus utasszállító gyártásába kezd a Virgin Galactic

Lehet, hogy az iPhone-ok nemcsak bankkártyaként lesznek jók, hanem terminálként is

Lehet, hogy az iPhone-ok nemcsak bankkártyaként lesznek jók, hanem terminálként is