szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Smart Lynx Kft. az ötödik kerületben épít ki okosparkolást. A munka eredetileg 140 millióról szólt, ma már 385 millióba kerül.

Az eredetileg tervezetthez képest már több mint két és félszeresébe fog kerülni az az okosparkolási infrastruktúra, amelyet Budapest ötödik kerületében valósítanak meg, és amelyen Tábori Tamás Smart Lynx Kft.-je dolgozik – írta az Mfor.hu. Azt, hogy a munka drágul, az uniós közbeszerzési értesítőből tudni:

a projekt összköltsége a kivitelező által eredetileg elvállalt 140 millió 220 ezer forintról augusztus 12-én előbb 331 millió 410 ezer forintra ugrott, majd augusztus 25-én 358 millió 410 ezerre.

A lap szerint Tábori Rogán Antal régi ismerőse, aki pályája kezdetén a Széchenyi Szakkollégium diákbizottsági titkári posztján követte Rogánt, majd nem főállású alkalmazottként dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal gazdasági kabinetjénél. Tábori aztán annál az IT Com Kft.-nél is megfordult, amely 2001-ben 8,2 millió dolláros megbízást kapott a nyugdíjfolyósító nyilvántartási rendszerének kifejlesztésére. Rogán akkor a Népszabadságnak azt magyarázta, hogy ismeri Táborit, a nyugdíjfolyósítós közbeszerzésről azonban nem tudott, Tábori tenderes sikerének pedig semmi köze az ismeretségükhöz.

A Smart Lynxnek összesen 1700 ötödik kerületi parkolóhelyre kell szenzort telepítenie, további 500 parkolóhely-okosítás opciójával. Hat helyszínen utcai kijelzőket is fel kell szerelni, illetve a forgalomszámlálást is meg kell oldani 9 helyszínen, és ennél is van opciósan további három. A szenzorok üzemeltetése is a csomag része, ezt 5 évig kell ellátni az alap 1700 és az opciós plusz 500 esetében is – írta az Mfor.hu.

A rendszer maga a szabad helyet kereső autósok életét könnyítené meg, úgy, hogy a szenzoros parkolóhelyek valós időben továbbítanák a telítettségükről szóló információkat egy szerverre, majd onnan egy alkalmazáson keresztül a sofőrök telefonjára. A lap szerint az appal fizetni is lehetne a parkolásért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Foreign Policy: Amerika most mutathat csak igazán példát demokráciából

Foreign Policy: Amerika most mutathat csak igazán példát demokráciából

13 ezer kilométert utazott egy galamb az USA-ból Ausztráliáig, most megölhetik a fertőzésveszély miatt

13 ezer kilométert utazott egy galamb az USA-ból Ausztráliáig, most megölhetik a fertőzésveszély miatt

A Jobbik végrehajtást indított a Magyar Nemzet ellen

A Jobbik végrehajtást indított a Magyar Nemzet ellen