szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zdenek Bakala a kormányközeli lap szerint a cseh Soros, mert neki is van alapítványa, és megjelent egy konferencián, ahol Soros György is. A dilivonaton nincsen fék.

A kormányközeli Magyar Nemzet címlapon hozza a régi indexesek új hírportáljával, a Telex-szel kapcsolatos hírt, hogy egy cseh milliárdos 200 000 euróval támogatná őket. Igaz, ők tovább is mennek: a pénzt szerintük attól a Zdenek Bakalától kaphatja a portál, akit sokan csak úgy emlegetnek, hogy a

cseh Soros”.

A lap szerint ez azért van így, mert az üzletembernek is van olyan alapítványa, ami a saját családnevét viseli, bár ez méretében és tevékenységében is visszafogottabb, mint a másik Sorosé, azaz Soros Györgyé.

©

Az újság sorra veszi Bakala eddigi üzleti eredményeit, megemlítik, hogy jelenleg Svájcban él, hogy privatizációs botrányba is keveredett már, illetve alapítványa olyan nem kormányzati szervezeteket is támogat, amelyek a spekulánshoz köthetők – állítja legalábbis a Magyar Nemzet. A cikkben azt is írják, hogy Bakala több pártot is támogatott korábban, 2010-ben például 28,5 koronát adományozott a Polgári Demokrata Pártnak, illetve, hogy a cseh vállalkozó Soros Györggyel is szerepelt már együtt egy 2017-es konferencián.

A hvg.hu szintén portrét közölt Bakaláról, ezt alább olvashatják:

Ki az a cseh milliárdos, aki 200 ezer euróval segíti a Telex indulását?

Zdenek Bakala vagyona majdnem akkora, mint Mészáros Lőrincé, de Csehországban ezzel sincs a tíz leggazdagabb között. A Telexet támogató milliárdos még tizenévesen vándorolt ki az USA-ba, már jól menő befektetőként tért haza, a cseh médiapiacnak is fontos szereplője.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Piros, zebra, gyalogos, záróvonal – ennek az autósnak mindegy volt

Piros, zebra, gyalogos, záróvonal – ennek az autósnak mindegy volt

Az 1956-os forradalom leverésének is hőstettként állít emléket a legújabb orosz katedrális

Az 1956-os forradalom leverésének is hőstettként állít emléket a legújabb orosz katedrális

Ezek után tényleg gyakran mosson kezet: a koronavírus 9 órán át marad aktív a bőrön

Ezek után tényleg gyakran mosson kezet: a koronavírus 9 órán át marad aktív a bőrön