szerző:
Kacskovics Mihály Béla
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kilencven embert küldenek el a budapesti fürdővállalattól, a koronavírus-járvány miatt drasztikusan visszaesett a forgalom.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. A cég a koronavírus-járvány miatt volt kénytelen meghozni a döntést, 1000 munkavállalójukból 90-et küldenek el – hangzott el egy pénteki háttérbeszélgetésen.

A részleteket októberben tisztázzák, az érintettek novemberben kapják meg a kilépési papírjaikat. A leépítésnél szociális szempontokat is figyelembe vesznek, odafigyelnek a családokra és a gyermeküket egyedül nevelő szülőkre. A csoportos létszámleépítés elsősorban azokat a munkaköröket érinti, melyekben a vendégek elmaradása miatt jelentősen csökkent a munkavégzés, de a vállalati központban dolgozók közül is elküldenek néhányat.

A fővárosi fenntartású cég a koronavírus-járvány és a turizmus padlóra kerülése miatt rendkívül nehéz anyagi helyzetbe került. Tavaly január és augusztus között 12 milliárdos bevételt könyveltek el, idén ugyanebben az időszakban már csak 5,1 milliárdot. A budapesti fürdők egyébként 2020 első felében kétmillióval kevesebb vendéget fogadtak, mint 2019-ben: idén mindössze másfél millióan látogattak el a fürdőkbe.

A 13 fürdőt – köztük a Dagály Fürdőt, a szezonális strandokat és a jelenleg zárva tartó Királyt – üzemeltető cég bízik benne, hogy az év végéig még valamennyit javulnak a számok, egyelőre

3,6 milliárdos veszteséget várnak 2020-ra.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a beszélgetésen elmondta: a főváros megpróbálja a kirúgott dolgozókat fővárosi cégeknél elhelyezni, például a BKK-nál, a BKV-nál, a Vízműveknél vagy a Fővárosi Közterület-fenntartónál. A 90 ember kirúgása egyébként az utolsó lehetőség volt, az ő elbocsátásukkal számítások szerint 600 millió forintot spórolnak.

További kirúgásokat a cég nem tervez, bíznak benne, hogy 8 hónap múlva újraindul a budapesti turizmus, addig pedig azon is gondolkoznak, hogy a nyitvatartási időkön változtatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Nagyítás

Bejártuk: ilyen lett a Szent Lukács Gyógyfürdő - Nagyítás-fotógaléria

Újra pompázatos Budapest egyik legrégebbi gyógyfürdője, a Szent Lukács Gyógyfürdő. A két ütemben felújított komplexum tanulmányterve az Ybl tervezőirodában készült 2005-ben, a munkálatok azóta zajlottak. Megújult a súlyfürdő, kicserélték az északi és déli kádosztályt, elkészült egy üvegmozaikkal burkolt medence, de kényeztethetjük magunkat a szénsavas hidromasszázs kádban. A modernitást szaunavilággal, felújított parkolóval, bambuszpihenőkkel imitálják, a büfé viszont a régi: még mindig kapható a májkrémes, sajttal szór melegszendvics. Képriportunk a Lukácsból.

Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Koronavírusos Mike Pence kabinetfőnöke

Koronavírusos Mike Pence kabinetfőnöke

Kásler újabb kórházakat jelölt ki a koronavírusos betegek kezelésére

Kásler újabb kórházakat jelölt ki a koronavírusos betegek kezelésére