szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az új programmal 25 ezer alacsonyan képzett vagy 25 év alatti juthat munkához a kormány tervei szerint.

Új bértámogatást hirdetett a kormány: legfeljebb havi 100 ezer forintot vállalnak át a bérköltségből minden alacsony képzettségű vagy 25 év alatti álláskereső alkalmazása esetén. A programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) összesen több mint 12 milliárd forint forrásigénnyel indította és október 15-től lehet igényelni a bértámogatást.

Az ITM szerint a támogatás mértéke teljes munkaidőben történő foglalkoztatás esetében havonta a bérköltség (bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó) 50 százaléka, de legfeljebb 100 ezer forint lehet. A minisztérium szerint így a munkaadók álláskeresőnként összesen akár félmillió forint támogatásban is részesülhetnek, részmunkaidős foglalkoztatás esetén a támogatási plafon arányosan változik.

Az RTL híradójának Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár úgy nyilatkozott, hogy 25 ezer kevésbé képzett álláskeresőt juttathatnak munkalehetőséghez október közepétől. Az RTL ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy másfél hónapja még akár havi 200 ezer forintot is biztosítottak egy fiatal foglalkoztatásához a kormány előző programjában. A csatornának megszólaló munkaadók a meglévő állások megőrzéséhez várnak segítséget, különben szerintük újabb elbocsátási hullám fenyeget. A kormány azt írta, lépnek, ha szükséges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vesztegzár alá került két híres erdélyi magyar település

Vesztegzár alá került két híres erdélyi magyar település

Hogyan befolyásolja a várandósság alatt megélt stressz az utódok életminőségét? – folytatódik a Határtalan tudás-sorozat

Hogyan befolyásolja a várandósság alatt megélt stressz az utódok életminőségét? – folytatódik a Határtalan tudás-sorozat

Rosszabbul alszunk a járvány miatt az alvásszövetség szerint

Rosszabbul alszunk a járvány miatt az alvásszövetség szerint