szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A média világában edzett szakemberekkel vezényli le a kormány a Citadella felújításának bő 20 milliárd forintos projektjét – írja a HVG.

Miközben a főváros vezetése a lakók véleményét kéri ki a Gellért-hegy megújításáról, megjelent egy kormányhatározat, amely kimondja, a főváros tulajdonában levő ingatlanokon is az történik, amit a kormány akar. A határozat után a napokban az is kiderült, hogy kik lesznek a felelősei a 20 milliárd forintos felújításnak. A Citadella Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjének személye Kenéz Flóra, aki öt éve végzett a Corvinus Egyetemen, és amúgy szabadúszó modell. Szakmai előéletéről pedig mindössze annyit tudni, hogy diplomamunkáját a nemzetiség szerepéről írta a személyes márka építésében.

Nem ő azonban az egyetlen, akiről nem tudni, mivel érdemelte ki a kinevezését. A vagyonkezelő alapítója a 150 milliárd forintot felhalmozó, szintén állami Várkapitányság Nonprofit Zrt., az élén Madaras Bencével, feljebbvalójuk pedig a Várnegyed területén megvalósuló beruházások kormánybiztosa, Fodor Gergely – előbbi a médiahatóság elnöki kabinetjében volt korábban igazgatóhelyettes, utóbbi pedig kabinetfőnök volt ugyanott, és történész végzettségével filmet is rendezett. Amikor a HVG az életrajzuk után érdeklődött, a Miniszterelnökség annyit válaszolt, hogy Kenéz Flóra eddig projektvezetőként dolgozott a Várkapitányságon a Citadella felújításának előkészítésén.

Azon már igazán nem lepődik meg senki, hogy a felújítás első etapját Mészáros Lőrinc egyik vállalata, a ZÁÉV végezheti 250 millió forintért.

A Citadella felújításáról bővebben a HVG legfrissebb számában és online a hvg360-on olvashat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemásolta a TikTokot a Snapchat, és akár pénzt is kereshetünk vele

Lemásolta a TikTokot a Snapchat, és akár pénzt is kereshetünk vele

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró