szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kiosztott támogatás ráadásul nem egy-két milliós volt, ennél lényegesen több landolt az érintetteknél.

A Szerencsejáték Zrt. havi bontásban publikálta, hogy támogatásosztással foglalkozó leányvállalata kiknek adott pénzt az elmúlt időszakban, illetve: a vonatkozó szerződések keretében pontosan milyen összegek kerültek a kedvezményezettekhez.

A Telex.hu több szerződést átnézve kiválogatott néhány érdekességet. Azt írják: márciusban például Pataky Attila cége, a P. Management Kft. jutott 78,7 millió forinthoz, a jobboldali Kommentár Alapítvány 40 milliót, egy kiskőrösi egyszemélyes cég, a Hazai Termék Kft. pedig két részletben kapott 15 milliót.

Az április Mészáros Lőrinc hónapja volt: ekkor egyedül a felcsúti milliárdos tulajdonában álló bodrogkeresztúri Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft. kapott támogatást, méghozzá 15 millió forintot.

Májusban az Élményliget nevű cégnek adtak 25 milliót. A vállalkozásban az Opten adatai szerint Deutsch Péter, Deutsch Tamás testvére is résztulajdonos.

Őszre fordulva is vannak érdekességek: októberben 20 milliót nyert például az ismert kormányzati, illetve kormányközeli személyiségeket felmutató Nők Magyarországért Klub, novemberben a nemzeti imareggelit szervező D.C. Magyarországi Alapítványnak adtak szintén 20 millió forintot. A Művészeti Szilícium Völgy Kft. ugyancsak 20 millió forinttal gazdagodott ekkor.

A Telex.hu szerint a támogatottak névsora alapján a következő konklúzió vonható le: több, a szélesebb közvélemény előtt teljesen ismeretlen, egyszemélyes kisvállalkozás is kapott pénzt, emellett néhány valódi eseménynek, sportszövetségnek, múzeumnak, továbbá kórháznak is jutott forrást.

A listán ugyanakkor ismert haszonélvezők is szerepelnek, többek közt Mészáros Lőrinc és Rogán Cecília. Róla a hvg.hu írta meg nemrég, hogy a hozzá köthető sporteseményekre 210 millió forintot adtak. Cikkünk elkészítése előtt levélben kértük ki az adatokat a közpénzből működő Szerencsejáték Service Zrt.-től, de kérdéseinkre nem válaszoltak. Egy nappal később viszont a honlapjukon nyilvánosságra hozták az összegeket. Ezeket nézte át most a Telex.hu is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”