szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ugyan 2,1 millió forint állami bértámogatás érkezett három és fél hónappal az igénylés után, annyi járulékot kellett fizetni, hogy ebből fejenként alig több, mint 40 ezer forint maradt.

105 napot kellett várni, hogy megérkezzen a bértámogatás, járulékok levonása után minden dolgozó után havi 10 416 forint jött – írta ki a Ráday utcai Jedermann kávézó az ajtajára és a Facebookra is.

Hogy ez az összeg miként jött ki, azt a kávézó üzletvezetője, Boskovics Gábor a Telexnek magyarázta el: a dolgozók járulékaira havonta nagyjából 400 ezer forintot kellett kifizetni az elmúlt négy hónapban, mert hiába voltak zárva, nem minden járulékot engedett el az állam. Ez 1,6 millió forintot jelent, a 2,1 milliós állami támogatásból levonva az összeget kijön, hogy megmaradt 500 ezer, ami a 12 dolgozóra leosztva négy hónapra alig több, mint 40 ezer forintot jelent.

Drága vendégeink! Nagy és örömteli a mai nap a Jedermann életében! 105 nap után végre megérkezett a bértámogatás! Nem...

Közzétette: Jedermann – 2021. február 24., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

Űrkompszerű kisbuszt dob piacra Európában a Hyundai

Űrkompszerű kisbuszt dob piacra Európában a Hyundai

Feltalálhat-e a mesterséges intelligencia, és ha igen, miért nem?

Feltalálhat-e a mesterséges intelligencia, és ha igen, miért nem?