szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A többek között a Louis Vuitton és Christian Dior mögött álló LVMH luxusipari csoport tulajdonosa, Bernard Arnault társasága is vásárolt a részvényekből.

Az L Catteron magántőke-társaság és leányvállalatai, köztük a francia milliárdos Bernard Arnault társasága, a Financiere Agache megvásárolja a német Birkenstock-csoport többségi részvényeit - írja a The Guardian.

A szandáljairól ismert Birkenstock titoktartásra hivatkozva nem árulta el a megállapodás árát, csak annyit közöltek, hogy néhány részvényt megőriznek. A The Guardian szerint 4 milliárd eurós üzletről van szó.

Bernard Arnault, a többek között a Louis Vuitton és Christian Dior mögött álló LVMH luxusipari csoport tulajdonosa elmondta, hogy a megállapodással lehetőségük nyílik kihasználni a "szandálpiac növekedő potenciálját".

A Birkenstock közleménye szerint a beruházás elősegíti Kínában és Indiában való terjeszkedését, valamint Görlitzben található gyárának bővítését.

A Birkenstock céget 1774-ben alapították, termékeit főleg Németországban gyártják, 3 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. A cég 2019-ben 24 millió szandált adott el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Bernard Arnault Európa leggazdagabb embere

A Challenges francia gazdasági hetilap listája szerint ismét Bernard Arnault, az LVMH luxusipari csoport tulajdonosa Franciaország leggazdagabb embere, megelőzve az Auchan áruházláncot birtokló Gérard Mulliezt. A harmadik legnagyobb vagyon a politikai botrányba keveredett Liliane Bettencourt-é, a L'Oréal kozmetikai cég örököséé, aki illegális pártfinanszírozási vádak miatt hetek óta a francia újságok címlapján szerepel.

Gombok nélküli iPhone-on dolgozik az Apple

Gombok nélküli iPhone-on dolgozik az Apple

Hatalmas dupla szivárvány jelent meg Budapest felett

Hatalmas dupla szivárvány jelent meg Budapest felett

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben