szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lejárt a bérleti szerződésük, amelyben feltételként szerepelt a földi sugárzási jog.

Annak, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavaly szeptemberben nem újította meg a Klubrádió frekvenciaengedélyét, volt egy fél évvel később életbe lépő következménye is. A Klubrádió bérleti szerződése ugyanis a földi sugárzás jogához kötötte a bérletet, a klauzula életbe lépésével pedig a szerződés lejárt. Ennek értelmében a Klubrádiónak hathónapos haladékkal ki kell költöznie az épületből.

Arató András elnök megkeresésünkre elmondta, az új szerződést már megkötötték az új helyre, így a Klubrádió hamarosan beköltözhet egy Benczúr utcai irodaházba.

A Klubrádiót támogató adományok összege mindeközben hétfőig eléiri az eddig példátlan 120 millió forintos összeget.

Arató András a Klubrádiót sújtó újabb ítéletről: "Rendkívül erőltetett, végtelenül aljas és gyáva"

A Klubrádió elnöke részletezte azt a három pontot, amelyek miatt érvénytelennek ítélték a frekvenciapályázatukat: néha öt percekkel rövidebbnek írtak be műsorokat, nem fejtették ki, mi lesz egy korábbi műsor ismétlésében, és nem fenntartható az az üzleti terv, amivel húsz éve működnek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!