szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A támadók bántalmazták a ház lakóit, de nagy értékeket nem tudtak szerezni.

Vasárnapra virradóra négy betörő támadta meg Bernard Tapie-t és feleségét – számolt be a francia sajtó. A 78 éves üzletembert és 70 éves feleségét Combs-la-Ville-i otthonukban érte az agresszió. A betőrők egy ablakon keresztül hatoltak be a házba, kijátszva az őröket, a ház lakóit elektromos kábellel kötözték meg, a rákkal küzdő Tapie-t egy bottal fejbe is verték, Dominique Tapie-t pedig arcon vágták és a hajánál fogva rángatták a betörők, akik azt próbálták megtudni, hol tartják értékeiket. Miután nem találtak semmit, néhány ékszerrel és két karórával elmenekültek, Dominique Tapie-nak pedig sikerült kiszabadítania magát és a szomszédoktól kért segítséget. Az üzletembert otthonában ápolják, feleségét megfigyelésre kórházba szállították, de már ő is otthon van.

Bernard Tapie üzletember rövid ideig miniszterként is működött Francois Mitterand kormányában. A kilencvenes években tett szert nemzetközi hírnévre, az Olympique Marseille elnökeként egy bundabotrány miatt, majd a szintén a tulajdonában levő Adidas eladása után egy korrupciós ügybe keveredve. A sportszergyártó eladása után a francia állam 403 millió euró kártérítést ítélt meg neki 2008-ban azzal az indokkal, hogy a bank alulértékelte a céget. A párizsi fellebbviteli bíróság később az összeg visszafizetésére kötelezte, Christine Lagarde-ot pedig, aki akkor pénzügyminiszterként volt tagja a francia kormánynak, hanyagságért ítélték el. Tapie az ítélet ellen fellebbezett, az ügy tárgyalása máig nem zárult le. Vezető képünkön az üzletember látható az ügy tárgyalásának első napján, 2020 októberében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddigi legnagyobb szabadidő-autójával rukkolt ki a Volkswagen

Eddigi legnagyobb szabadidő-autójával rukkolt ki a Volkswagen

Závecz: Áprilisban is erősödött a Fidesz és a Jobbik is

Závecz: Áprilisban is erősödött a Fidesz és a Jobbik is

Hatalmas elismerés Párizsból egy magyar festménynek

Hatalmas elismerés Párizsból egy magyar festménynek