szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megfulladna az ágazat újranyitás nélkül - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke. Főleg vidéken a korlátozások kijátszásával próbálkoznak sokan, most is rendszeresek az üzleti útnak bejegyzett telt házas hétvégék - tette hozzá.

„Eljutottunk az utolsó levegővételig, ami azt jelenti, hogy a járványügyi helyzethez és a lakosság védettségéhez igazított újranyitás nélkül már megfulladhatna az ágazat”

– mondta a Magyar Nemzetnek Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) általános alelnöke. Szerinte a szálláshelyek május elejére felkészülhetnek arra, hogy újrainduljon a belföldi turizmus, ehhez viszont gyorsan el kell érni a magas átoltottsági szintet.

Budapest helyzete még nehezebb, „a fővárost csak belföldi vendégekkel megmenteni nem lehet” – tette hozzá.

Vidéken már jó ideje és most is jellemző a feketén történő szobakiadás – mondta el. A szervezet rengeteg jelzést kapott, hogy a magán-szobakiadók, vendégházak, panziók üzemeltetői kijátsszák a korlátozásokat, és saját ellenőrzéseik is megerősítették, sok helyen úgy bonyolítanak telt házas hétvégéket, hogy a szobákat baráti társaságoknak adják ki, ám azt üzleti útként jegyzik be, ami a bezárás alatt is engedélyezett szolgáltatás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!