szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

És az ígéretek szerint ez még csak a kezdet.

A cseh Porovnej24.cz, valamint a szlovák Netfinancie.sk összehasonlító portálokat működtető cégek száz százalékos tulajdonrészével gyarapodott a Netrisk-csoport regionális online biztosításközvetítő platformja - közölte a biztosítási portál. A cseh cég a beföldi piacon a harmadik, a szlovák a második legnagyobb.

A közlemény szerint a Netrisk mindkét ország piacán ismerős, ugyanis egy másik meghatározó cég, a Klikpojiąteni már 2020 májusa óta a vállalatcsoport része. A tranzakciót követően összesen már több mint 1,1 millió biztosítási szerződést kezelnek Csehországban és Szlovákiában, nem számítva azt a 160 ezer biztosítást, amelyek a Porovnej24.cz rendszerét használó közvetítőkhöz kapcsolódnak.

A Netrisk elnöke a közlemény szerint a regionális terjeszkedés folytatását ígérte. Sebestyén László szerint a cseh és szlovák piacon folytatott tevékenység ennek a stratégiának a kulcseleme.

Az 1994-ben alapított Netrisknek ma már több mint 1 millió regisztrált belföldi ügyfele van. A regionális biztosításközvetítő platform kialakítása 2020-ban kezdődött, miután a bostoni székhelyű TA Associates megszerezte a Netrisk 75 százalékos tulajdonrészét. A korábbi többségi tulajdonosnak, a varsói székhelyű MCI Groupnak 23,7 százalékos részesedése van jelenleg.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!