szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendelet jövő hét vasárnap lép életbe.

Egy új kormányrendelet az év végéig biztosítja az átjárhatóságot a SZÉP-kártya alszámlái között, azaz bármelyik alszámláról lehet költeni többek között melegételre, egészségügyi vagy kulturális célokra is.

Ezzel a rendelkezéssel vélhetően az volt a célja a kormánynak, hogy az elmúlt időszakban szabadidő alszámlán felgyülemlett összeget is elkölthessék az érintettek, hiszen a lezárások, korlátozások miatt azt szállásra, kulturális célra nemigen tudták igénybe venni. A portoflio.hu számításai szerint nem kis összegről, 160 milliárd forintról van szó, ennek felszabadítása sok vállalkozó számára jelenthet némi mentőövet.

A rendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben, kihirdetése utáni tizedik napon, azaz jövő hét vasárnap lép életbe.

Korábban az MSZP nyújtott egy törvényjavaslatot, hogy élelmiszer-vásárlásra is lehessen költeni a SZÉP-kártyáról, indoklásuk szerint a járvány miatt sokkal kevésbé használható a juttatás, mert például a szállásfoglalásokra vagy a kultúrára fordítható összeget nem lehet melegételre költeni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!