szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezt javasolják.

A 4iG Nyrt. igazgatósága 2,212 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja az április 29-i közgyűlésnek – derül ki az informatikai vállalat Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési előterjesztéséből.

Javasolják azt is a közgyűlésnek, hogy hatalmazza fel az igazgatóságot az osztalékfizetés időpontjának meghatározására, azzal a kitétellel, hogy az osztalékfizetés legkésőbb 2021. december 31. napjáig megtörténik.

A 4iG tavaly részvényenként 22 forint osztalékot fizetett a 2019-es üzleti év után.

A 4iG megveheti a Digit

Az informatikai közbeszerzéseket sorra nyerő cég szerint a Digi megszerzése "jól illeszkedne a 4iG telekommunikációs piacon bejelentett növekedési terveibe".

Tavaly a 4iG adózott eredménye 21 százalékkal 3,4 milliárd forintra nőtt. Az IFRS (nemzetközi pénzügyi beszámolási szabályok) szerinti konszolidált értékesítési árbevétel 57,3 milliárd forint volt, ami 39 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az EBITDA 24 százalékos növekedéssel 5,05 milliárd forint lett.

A 4iG 20 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények ára szerdán 0,64 százalékos emelkedéssel 630 forinton zárt, 8,1 milliárd forintos forgalomban. Egy éven belül a legmagasabb értékük 716 forint, a legalacsonyabb 452 forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!