szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Matolcsy Ádám sem cáfolta, hogy a cége szállított a Széll Kálmán téri épületbe.

A Széll Kálmán téren álló egykori Postapalotába Matolcsy Ádám, Matolcsy György fiának érdekeltsége szállította a bútorokat – írta meg április végén a Népszava.

Vadai Ágnes DK-s képviselő a cikk után írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy törvényes-e egy ilyen bútorbeszerzés.

A kérdést Polt feljelentésként értékelte, és a rendőrséghez továbbította az ügyet. A hatóság a lezárult vizsgálat után megállapította, hogy nem történt hűtlen kezelés, annak nem áll fenn a gyanúja.

Vadai a Népszavának kedden elmondta: a Nemzeti Nyomozó Irodától azt a tájékoztatást kapta, hogy

az, hogy a Postapalota bútorozását a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak az érdekeltségi körébe tartozó cég végzi el, esetlegesen etikai kérdéseket vethet fel, azonban ez nem indokolja büntetőjogi intézkedések megtételét".

A Népszava áprilisban arról számolt be, hogy az egykori Postapalota felújítása során a bútorokat olyan teherautók szállították az épülethez, amelyeken jól kivehető volt a Balaton Bútor Kft. felirat. A veszprémi székhelyű vállalkozás Matolcsy Ádám érdekeltsége, míg a Postapalota épületét az apja, a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) birtokolja.

Matolcsy Ádám akkor nem cáfolta Népszavának, hogy az ő bútoraik kerültek a Buda Palotába, de hangsúlyozta, tartja magát korábbi nyilatkozatához. Itt egy néhány éve az egyik kormányközeli újságnak tett nyilatkozatára utalt, azt mondta, hogy a „színre lépésemet követően próbáltunk odafigyelni arra, ne induljunk olyan közbeszerzésen, amely miatt támadható a Matolcsy név".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Vállalkozás

Matolcsy Ádám köre jól tudta, mikor kell dobbantani a család bankjától

Legalább 17, jórészt Matolcsy Ádámhoz köthető cég lépett le az NHB Banktól hetekkel azelőtt, hogy a pénzintézettel szemben az apja elnökölte Magyar Nemzeti Bank korlátozásokat rendelt el. Szinte mind ugyanazon a napon és ugyanannál a pénzintézetnél nyitottak új számlákat. Az érintett cégek mások mellett Száraz István, Somlai Bálint Fülöp és Pintér Máté Tibor érdekeltségi körébe sorolhatók.