szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Márki-Zay Péterhez csütörtökön ment el, a hódmezővásárhelyi polgármester úgy tudja, hogy más ellenzéki miniszterelnök-jelöltekhez is ellátogat.

Márki-Zay Péter így személyesen is elmondhatta Parragh Lászlónak, hogy mennyire nem volt jó ötlet az önkormányzatokhoz befolyó iparűzési adó megrövidítése, miközben más módon is támogathatják a helyi vállalkozásokat. Erről a közösségi oldalán számolt be az MMM miniszterelnök-jelöltje.

Itt arról is írt Márki-Zay, hogy biztosította az iparkamarai elnököt, hogy megválasztása esetén is támogatni fogják a vállalkozókat, Hódmezővásárhelyen is ezt teszik azzal, hogy 30 százalékkal csökkentették az építményadót, és mindenki előtt nyitottá tették a közbeszerzéseket, igyekeztek csökkenteni a korrupciót. Szerinte a fideszesek is jól járnának egy esetleges kormányváltással.

Márki-Zay a hvg.hu-nak elmondta, hogy arról az elnök nem beszélt, hogy kikkel találkozott már, azt, hogy járhatott már ellenzéki aspiránsoknál abból gondolja, hogy a vele való találkozót még márciusra tervezték, de a helyszín akkor Budapest lett volna. A polgármester már úton volt, mikor az iparkamarai elnök közölte, hogy Covid-gyanús tünetei vannak, ezért kénytelen elhalasztani a megbeszélést, így esett mostanra a találkozó.

Márki-Zay szerint azóta elképzelhető, hogy másokat is meglátogatott már Parragh. Megkerestük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara sajtóosztályát, hogy mi a célja Parragh Lászlónak azzal, hogy végiglátogatja az ellenzéki politikusokat, ha valóban vannak ilyen tervei az elnöknek, de egyelőre nem kaptunk választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!