Viszlát, girosz és kürtőskalács: a főváros betiltotta a sütést az aluljárókban

A Blikk értesülése szerint a főváros megtiltotta az aluljáróban működő vendéglátóipari egységeknek a helyben sütést, mert a büfék és pavilonok „közmű-kiépítettségük és kialakításuk miatt” nem alkalmasak erre.

  • HVG
Viszlát, girosz és kürtőskalács: a főváros betiltotta a sütést az aluljárókban

A budapesti önkormányzat szerint rengeteg probléma van a helyben sütéssel. Egyesek a szagokra panaszkodnak, de azzal is bajuk van, hogy a zsír- és olajgőz kicsapódik a szellőzőcsatornában, amelynek a tisztítása nehezen megoldható, a használt olajokat és zsírokat pedig a vendéglátósok a csatornarendszerbe engedik, amely azonban nem erre, hanem az esővíz elvezetésére szolgál – írja a Blikk.

A főváros ezért úgy döntött, hogy január 1-jétől „az összes aluljáróban nem támogatott tevékenységi kör a helyben sütés”, erről pedig az érintetteket időben tájékoztatták.

A lap ismételt kérdésére a budapesti önkormányzat megerősítette, hogy bár ezzel a büfék kínálata jelentősen csökken, a bérleti díj nem változik, mert a területhasználati díjat mindig is egységesen, a tevékenységi körtől függetlenül határozták meg.

Az önkormányzatot a HVG is megkereste kérdéseivel. Többek között arra vagyunk kíváncsiak, hogy pontosan mely tevékenységek váltak tiltottá, például vonatkozik-e a jogszabály azokra a pékségekre, amelyek mélyfagyasztott pékárut melegítenek fel sütőben (ez zsírgőzzel ugyan nem, de szagokkal annál inkább jár). Válaszuk beérkezése esetén cikkünket frissítjük.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Mikor jó egy céges hitelajánlat?

Már párszáz milliós hitelnagyság esetén is – akár több tízmillió forinttal – többe kerülhet cégünknek, ha csupán a kamatszint alapján döntünk.