Századik születésnapját ünnepli Jászai Joli

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Századik születésnapját ünnepli hétfőn Jászai Joli színésznő lakóhelyén, a piliscsabai Nagyboldogasszony Házban - közölte a szociális intézmény mentálhigiénés munkatársa.

Jászai Joli néni a vasárnapot családi körben, gyermekeivel, unokáival és dédunokáival tölti, hétfőn pedig a ház lakói, dolgozói köszöntik - mondta Bebiák Józsefné. Beszámolt arról, hogy a népszerű színésznő három éve az intézmény lakója. Jó egészségnek örvend, bár koránál fogva már nem lát olyan jól, s fáradékonyabb, mint régen. Ízületi problémái is vannak, mégis aktív, sokat sétál a ház kertjében.

A munkatárs megjegyezte: az elmúlt napokban nagy a nyüzsgés Jászai Joli körül. Közelgő születésnapja alkalmából rokonai mellett felkeresik barátai, ismerősei. Aki pedig nem tud eljönni, ajándékot küld. Érkeznek virágok, torták, de volt, aki sókristály lámpával kedveskedett az ünnepeltnek - mondta.

Jászai Mari színész unokahúga 1907. május 21-én született Rábatamásiban, 1950 és 2004 között Pécsett élt, nyugdíjazásáig napközivezetőként dolgozott.

A neves nagynéni előadói képességét és egyéni humorát a győri színház igazgatója, Bor József fedezte fel Jászai Mari szobrának 1984-es avatóünnepségén. A direktor később színházi szerepet is adott neki.

Jászai Joli azóta fellépett Veszprémben és több televíziós műsorban, illetve nyugdíjas esteken. Szerepet kapott egyebek mellett a Szerelem első vérig, a Szerelem második vérig, a Csók, anyu, az Édes Emma, drága Böbe, a Napló apámnak, anyámnak, a Hetedik szoba és a Sztracsatella című filmben is. Verseim címmel 1992-ben önálló kötete jelent meg.